Gerrit Mantel

Top40

Nederlandse Top40 Database

De Nederlandse Top40 Database bevat alle noteringen van de Top40 hitlijsten vanaf 1965. De database wordt maandelijks bijgewerkt met de laatste weken.

De database bestaat uit 4 tabellen: Totaal, Jaren, Weken en Noteringen. Vanuit een bepaald jaar kan worden doorgesprongen naar Noteringen (link Noteringen) of Weken (link Weken). Vanuit een bepaalde Week kan via de doorgesprongen naar Noteringen (link Noteringen). Gezocht kan worden op 'Elk veld' of een specifiek veld. Tabellen kunnen op- en aflopend worden gesorteerd door op een bepaald kolomhoofd te klikken.

In de tabel Totaal kan de lijst van alle Top40 noteringen in CSV format worden gedownload (link [get csv]).

In de tabel Jaren kan per jaar de jaarlijst in CSV format worden gedownload (link [get csv]). Het CSV bestand kan worden geopend in MS-Excel. Zet de gegevens in de juiste kolom met de volgende methode: Selecteer kolom A en kies achtereenvolgens voor: Gegevens - Tekst naar kolommen - Gescheiden - Scheidingsteken Tab - Voltooien.

In de tabel Weken kan per week de weeklijst in PDF formaat worden gedownload (link [get pdf]). In de tabel Weken is het "Weekvolgnr" uniek. Dit is een doorlopend volgnummer van de week. De "Editie" en "Datum" zijn jaargang/weeknummer en datum van de publicatie.

In de tabel Noteringen (en tevens de CSV jaarlijsten) is het "Volgnr" uniek. Dit is een doorlopend volgnummer van de Top40 notering op volgorde van binnenkomst. Elke noteringen is voorzien van tellingen zoals "Aantal weken", "Hoogste positie", "Aantal nr 1 posities" en "Puntentotaal". Deze tellingen zijn gemaakt over de totale looptijd. Bij een herintrede van een notering in een nieuw jaar worden de jaarlijsten met terugwerkende kracht aangepast.

De Nederlandse Top40 Database